Om os

Gården – Danmarks bedste børnehave

Gården i Ryde er et helt særligt sted. Et børneparadis på landet, hvor børn får masser af frisk luft, røde æblekinder og jord på hænderne. Vi er en integreret institution med både naturbørnehave og fritidshjem. Selvom det er sagt med et glimt i øjet, mener vi selv, vi har intet mindre end Danmarks bedste børnehave – kom selv ud og se.

Tæt forældresamarbejde

Her på Gården arbejder vi for at skabe de allerbedste udviklingsrammer for børnene. Det gør vi naturligvis i tæt samarbejde og dialog med jer forældre. En tæt relation og god kommunikation mellem forældre og børnehavens voksne giver trygge børn i trivsel, der får mulighed for at udvikle sig optimalt.

NATURlig udvikling

Livet på landet giver nogle robuste børn. Her på Gården har vi helt unikke omgivelser, som vi nyder at benytte os af i dagligdagen med børnene. Vi har egen boldbane, køkkenhave, Gokartbane, kæmpe sandkasser, hyggekroge, huler, frugthave, klatreborge og meget mere. Dertil kommer et stort kuperet terræn, hvor motorik og balance styrkes.

Dyreholdene er et særligt kendetegn ved børnehaven Gården. Børnene inddrages i pasning af alle dyrene, som bliver brugt som både kæledyr og nyttedyr. Børnene her på Gården har stor glæde af at nusse og kæle med specielt gederne og kaninerne, hvor de bl.a. lærer at udvise ansvarlighed og drage omsorg for dyr i fangenskab. Børnene får et naturligt forhold til livets cyklus og lærer hvor maden kommer fra. Fx oplever de ændernes livscyklus, æg – ællinger – ænder – slagtning – og ikke mindst andesteg med kartofler, sovs, rødkål og franske kartofler. Alt sammen i et trygt læringsmiljø sammen med pædagogerne.

Kom på besøg

Der kunne fortælles meget om vores skønne sted. Men det bedste er, at komme på besøg så I selv kan opleve Gården og få en snak med børn og voksne.

børnehave i det fri

Personalegruppen er et godt mix af mænd, kvinder, unge og erfarne voksne

Stor vægt på forældresamarbejde

Forskellige dyrehold – kæledyr og nyttedyr

Stor og kuperet naturgrund, med frugt og bærhave

Egen skovhytte i skoven ikke langt fra børnehaven

Grønne spirer institution

Gården i Ryde